KoendeGeus.reismee.nl

de eerste dagen

Hallo allemaal,

hoe is het in ons kleine kikkerlandje?

Het afscheid vanaf Schiphol is ondertussen 2 dagen geleden. Na als groep ingecheckt te hebben, heb ikmet mn moeder, broer en zijn vrouw nog lekker van een lunch genoten op Schiphol. Daarna door de duane gegaan, waarmee de laatste stap gezet werd om echt te vertrekken. Na de duane nog een cadeautje uitgepakt wat me erg goed deed (bedankt daarvoor!!). Vervolgens het vliegtuig in voor een 12 uur durende vlucht naar Hongkong. De groep waarmee ik reis zat behoorlijk verspreid over het vliegtuig en ik zat daardoor ook niet bij een bekende in de buurt. De stoel naast me was leeg, dus ik heb een behoorlijk rustige (saaie)vlucht gehad. Het is wel echt heeeeel erg lang om zolang achter elkaar in een vliegtuig te zitten. Na aankomst in Hongkong moesten we allemaal een formulier invullenover de 'swine flu', want daar schijnen ze toch behoorlijk angstig voor te zijn.De stewardessen van Cathay Pacific droegen ook allemaaleen mondkapje. Na de duane werden we opgehaalden naar ons guest house in hetcentrum van Hongkong gebracht. Daar hebben we eerst maar evenrustig aangedaan, aangezien vrijwel niemand in het vliegtuig had geslapen (ik in ieder geval niet). Na2 uur op bed tehebben gelegen ging er eendeel van de groep met een tourdoor Hongkong mee. Ik had zelf niet zoveel zin om weer in een bus te zitten en rondgeredente worden. Daarom ben ik met een aantal anderen zelf op pad gegaan. We hebbendoor een heel mooi park gelopen, zijn vervolgens met een taxiboot naar het andere deel van de stad gegaan en daar vandaan met een taxi naar de 'the peak'. Dit is een hoog punt, waar vandaan je een prachtig uitzicht over de stad had. De foto's volgen nog. Daarna zijn we terug gegaan richting ons guesthouse om nog even rustig aan te doen en ons weer op te maken voor het vervolg vanonze reis. Hongkong was trouwens warm, klam, vies, druken groot, maar ook met indrukwekkend gebouwen.

Vervolgensweer door de duane, weer formulier voor de 'swine-flu' in moeten vullen. Nog 2,5 uur op het vliegveld moeten wachten. weer het vliegtuig in, gelukkig met wat meer beenruimte. Naar hongkong vlogen we met een boeing 747 en naar sydney met een airbus 330. Ik zat weer alleen met niemand naast me, maar heb nu wel veel geslapen. Denk ongeveer 5,5 uur van de 8 uur durende reis, dus dat was zeer relax! Je wordt dan wel elk half uur wakker, omdat je niet lekker ligt ofzo, maar de reis gaat lekker snel. In Sydney werden we opgewacht door Joop van de Australian Backpackers en toen zijn we met een busje nog even naar een mooi uitzichtpunt op het opera-house en harbour-bridgegereden. Daarna door naar het Hostel, waar ons alvast het een en ander is verteld. Toen 's middags nog met een groepje in een park gezeten en daarna alvast formulieren ingevuld voor de 'regeldag' van vandaag. Daarna met de hele groep wezen bbq-en op het dak van een ander hostel. Daar onze eerste biertjes gedronken en kangaroo gegeten (lekker!!). Vervolgens nog een tijd naar een bar geweest (nog wat meer biertjes) en daarna lekker het bedje in, want het reizen zit nog wel een beetje in de benen.

Nu dus even achter de pc in het hostel om dit verhaaltje te schrijven en ondertussen staat ons ontbijtje klaar, dus daar gaan we nu maar heen. De rest van de dag staat voornamelijk in het teken van dingen regelen...

Jullie lezen binnenkort wel weer wat van me. Bedankt voor de reacties tot nu toe, altijd leuk om wat te lezen.

groetjes Koen

nu twee dagen later zal ik nog even aanvullingen geven op bovenstaande. Gisteren dus inderdaad de regeldag gehad, waardoor ik nu een australisch rekeningnummer heb en ook gratis gebruik kan maken van de gezondheidszorg hier. Ook heb ik ondertussen een australisch bankrekeningnummer. Mijn nummer hier is +61(0)405705697. Hierop ben ik komende maandente bereiken (als ik bereik heb enhem aan heb staan)... sms-jeskomen in ieder geval wel aan.Gisteren ook nog evenin de stad slippers wezen kopen (moest nog gebeuren) en hier meegedaan aan de bbq in het hostel (gratis). zelf wat extra eten gehaald en het was prima te doen. Daarna weer met een groep de stad in en uiteindelijk in 4 kroegen geweest om vervolgens nog 2 uur op 1 vd kamers door te ouwehoeren. Het opstaan vanmorgen was daarom iets lastiger.Weer met de hele groep ontbeten en daarna lopend op weg gegaan naar de haven. Eerst door de botanische tuinen gelopen (erg groot enmooi) en daarna met de boot door de haven van Sydney naar uiteindelijkde natuurlijkedoorgang van dehaven naar de oceaan. Was erg mooi allemaal.

Nu nog even relaxen, want zo gaan we weer richting avondeten. Gratis eten bij een drankje, dus dat leek ons wel een goede deal! Dan gaan we morgen naar de blue mountains en gaan we daar als het goed is ook mooie stukken lopen. En dan zijn de 'georganiseerde dagen' hier weer voorbij. Maandag ga ik dan heel vroeg vertrekken uit Sydney om aan een 5-daagse surftrip deel te gaan nemen. Met deze trip reis ik al een heel stuk naar het noorden, want deze eindigt in Byron Bay (iets ten zuiden van Brisbane). En dan zie ik daar wel weer hoe ik verder ga reizen. Een auto kopen zou relax zijn, maar eerst maar eens naar de verschillende opties kijken. Zal denk ik vanaf maandag daarom ook wel weer even duren voordat ik op internet kan. Foto's komen hopelijk binnenkort, want dat gaat hier een beetje lastig.

Jullie een heel goed weekend gewenst!

grtz Koen

Reinier

Klinkt allemaal best goed! Zo'n vlucht van 12 uur lijkt mij ook wel een lange zit, maar het gaat sneller dan met de boot ;)

Veel plezier in Australiƫ!

Marten

Goede start Koen, benieuwd waar het je allemaal brengt! Op 479 niks veranderd: Dirk is er nooit, Ruben zowaar druk, ik ben er pas 's avonds en Jesper is....? :)
Wel druk aan het voorbereiden voor het feest,

have fun!
M

Ruben

Klinkt allemaal top! Zoals de A al beschrijft weinig veranderd, mooi dus! Voor je taalgevoel, het is douane ;)

Piet en Truus

Hoi Koen. Gaat vlotjes tot nu. Mooi!. Je hebt beter weer dan wij op dit moment. Voorspelling een paar dagen regen . Zit ik niet op te wachten . Ga een week met een maat met de motor op pad naar Duitsland. Voorspellingen zijn gelukkig niet echt slecht. Wachten maar af. Geniet van al je belevenissen. We lezen mee en berichten je af en toe uit Holland. See you mate.
Piet

Regine

Hey Koen, Fijn dat je goed aangekomen bent.
Veel plezier!
-X- Regine

Laura & Helma

Ha Koentje,

Hier een berichtje van de 2 die-hards van P op de vrijdag. De lange reis heb je achter de rug en nu lekker genieten daar Down Under, no worries mate.
We kijken uit naar je volgende verhaal!

Liefs vanuit Arnhem

Mirt & Mart

Klinkt goed Koen! Geniet van de VB'tjes enzo! We zijn benieuwd naar je volgende verhaal!

Cock

He Koen

Fijn dat je goed gearriveerd bent na die lange intensieve reis. Ben erg benieuwd wat je allemaal gaat mee maken. Als niet zo'n avontuurlijke ingesteld persoon lift ik gewoon een beetje vanaf mijn computer met je mee. Ben benieuwd wat 'ons' allemaal te wachten staat!

Veel plezier en lekker genieten!

Groetjes, Cock

frank

klinkt goed ouwe!
geniet er van!!!

Gerralt, Astrid en Luuk

Ha die Koen,

Wat goed om te lezen dat je bent aangekomen en het naar je zin hebt.
We kijken weer uit naar je volgende verhaal.
Geniet van je mooie, fantastische avontuur!

Groetjes vanuit een nat nederland ;-(

Gerralt, Astrid en Luuk

Ha die Koen,

Wat goed om te lezen dat je bent aangekomen en het naar je zin hebt.
We kijken weer uit naar je volgende verhaal.
Geniet van je mooie, fantastische avontuur!

Groetjes vanuit een nat nederland

Anita en Peter

Heee Koen,

Fijn om te weten voor ons dat je goed bent aangekomen. Was kangaroe eten, echt zo lekker !!!
Veel plezier in Sydney, en we lezen wel weer van je.

Veel geluk!

Groetjes
Peter en Anita

Dirk

He Koentje!

Goed verhaal man, zo te horen zijn 't allemaal relaxte lui met wie je op pad bent. Nu dus lekker aan 't surfen begrijp ik? Ik ook, maar is op deze manier toch wat saaier ;)

Veel plezier weer, benieuwd naar je volgende verhaal!

Karin

Hee Dude!

Eindelijk heb ik de tijd genomen om eens goed naar je site te kijken. Zo te zien heb je t aardig naar je zin daar! Surfen is echt cool. Hopelijk ga ik dat deze zomer ook leren! Jammer van het weer, maar op zich kan een storm ook leuk zijn??!
Hier is alles nog het zelfde. Maar ik stuur je binnenkort nog wel een echte mail.
Kan ik je ook smsen op dat mobiele nummer?
Groetjes en nog veel plezier,
Kus, Karin