KoendeGeus.reismee.nl

Airlie beach

Hallo allemaal,

hoe is het er mee? Hier gaat alles nog goed. Zie dat het een tijd geleden is dat ik wat heb geschreven, maar ik heb ook nog niet echt op veel verschillende locaties gezeten. Na Childers zijn we naar Bundaberg gegaan en daar hebben we het weekend doorgebracht en voor het eerst sinds 2 weken weer eens gestapt. was lachen, maar verder was bundaberg niet zo leuk, al was er wel een mooi strand dichtbij. Van Bundaberg zijn we over de Bruce Highway naar Airlie Beach gegaan (nog ergens overnacht). Het doel was eigenlijk Bowen om werk te gaan zoeken, maar we kwamen langs Airlie en hoorden daar erg goede verhalen over, dus toen zijn we daar maar meteen heengegaan. Daar hebben we onze trip naar de Whitsundays geboekt. Het idee was eerst om een maand te gaan werken in Bowen en dan de trip te doen. We zijn dan ook na 2 dagen vertrokken naar Bowen om werk te zoeken, maar dat was vrij dramatisch... Het plukseizoen is vertraagd omdat het hier koud en vochtig is geweest en daardoor is er vrijwel geen werk. Honderden backpackers op wachtlijsten en working hostels die ongeveer 2/3 aan het werk kunnen krijgen en dan vaak ook nog maar voor 20 uur per week ofzo. Een dag later zijn we toen maar weer teruggegaan naar Airlie, want dat is zeker wel een hele leuke plaats. We hebben toen geprobeerd de trip naar de whitsundays zover mogelijk naar voren te halen en de eerste datum die vrij was op onze boot (de Apollo; een zeilboot dat gebruikt is voor wedstrijden) was morgen. De afgelopen 10 (?) dagen zijn we dan ook in Airlie geweest. Het voelt hier echt als een zomervakantie eigenlijk. Overdag op het strand of de 'lagoon' (eigenlijk gewoon een zwembad aan zee in Airlie zelf) en 's avonds stappen. Een goedkope week is het dan ook niet geweest, maar we hebben wel zeker veel lol gehad. Daan en ik hebben ook nog een keer waterscooters gehuurd. Heb nog steeds spierpijn, maar het was echt supervet!! Ben er denk ik 5 keer afgevallen denk ik, maar dat moet he als je maximaal wil gaan en alles wilt proberen. En ik had later Remko achterop en met 2 personen val je er duidelijk sneller af (1x in mn eentje).

De camping hier is ook zeker wel goed en er staan eindelijk ook veel andere backpackers, dus ook wat meer contacten. Ook hebben we de laatste 3 dagen een logee gehad. Jade, een engels meisje dat we op Fraser hebben ontmoet, was met een vriendin aan het reizen, maar die ging de andere kant op, dus ze wist niet zo goed wat ze moest. Zij heeft daarom een paar nachtjes in de tent van Daan geslapen.Vanavond zetten we haar af bij vriendinnen van haar die ze in Thailand heeft ontmoet en kijken we waarschijnlijk een filmpje.(@ V479; doe dus ook gewoon een filmavond op de zondag ;))

Vandaag hebben we ook onze volgende trip op Magnetic Island geboekt. 3 juli is er daar een 'full moon-party', dus die gaan we zeker meepikken en de dagen daarna gaan we onze duikcursus daar doen (4 dagen). Voor die cursus hadden we nog wel een doktersverklaring nodig dat we gezond zijnen kunnen/mogen duiken. We moesten een hele vragenlijst invullen en ik had aangegeven dat ik astma heb (gehad) en wel eens pufjes heb gebruikt; had ik beter niet kunnen doen.... Blijkt dat je in Australie niet mag duiken als je de afgelopen 5 jaar 'pufjes' hebt gebruikt. Dat heb ik dus maar gezegd, maar ik moest nog wel een extra longonderzoek ondergaan. Moest telkens aan een pomp met vochtige lucht ofzo en na 1, 2, 4 en 8 minuten moest ik blazen in een apparaat. Ik moest iedere keer boven een bepaalde waarde score en gelukkig is dat goed gegaan. Het kostte daardoor helaas wel 88 dollar extra, maar ben allang blij dat ik de verklaring heb. Dus volgende week gaan we lekker leren duiken. en bij onze trip naar de whitsundays zit trouwens ook een gratis duik.

Het foto's uploaden gaat erg lastig via deze site, dus jullie moeten nog even op wachten op veel foto's. Op hyves en facebook staan ook wat foto's. het tape is trouwens van mn teen af en het gaat goed. oh ja, we hebben ook onze eerste bekeuring binnen. Niet betaald bij betaald parkeren. Maar goed, we hebben toch geen adres, dus betalen gaan we niet! Ik heb trouwens ook de eerste 2 slangen gezien. Ze zijn alleen telkens heel snel weg, dus nog niet echt heel goed.

Nou, jullie zien vanzelf wel weer een keer een nieuw verhaal verschijnen.

groetjes Koen.

ps. @ Helma, Ruben,Dirk, Marten en Frank;de'riverside MF-dans' gaat internationaal hoor. Het is hier dus ook een hit en wij drieen doen het in ieder geval altijd en we krijgen steedsmeer mensen mee!! Helaas vaak geen bereik in de club, vandaar dat jullie (ruben/dirk) er geen voicemails van hebben ;)

Ruben

Yo Koen, klinkt weer goed! En wat betreft Riverside, ik heb geen voicemail dus ik heb je altijd gewoon aan de telefoon ;)..

Viel spass nog daar!

Marten

mooi dat je de 479 tradities in ere houdt, het was toch wel een film over een inbraak of een oplichting :)? Lastig dat het werk zoeken zo traag vordert maar de aanhouder wint!

RIverside mofo,
gr M

Reinier

Hey Koen,

Zo te zien (en te lezen) gaat het wel lekker daar down under! Mooi om te zien dat het zo goed gaat. Succes met de jacht op werk!

Reinier