KoendeGeus.reismee.nl

Magnetic Island

Hey mates,

meteen mn volgende update... na 1 dag townsville zijn we doorgereist naar Magnetic island waar we onze open water dive course zijn gaan doen. Magnetic island ligt voor Townsville en is niet zo heel groot, maar wel erg mooi. We hebben daar een 4-daagse duikcursus gedaan. de eerste 2 dagen was vooral veel theorie en oefenen in het zwembad. Onze groep bestond uit ons 3en, een schot en 8 aziaten. Die laatste 8 waren erg irritant, want ze konden amper zwemmen en engels, dus dat heeft nogal wat extra tijd en irritatie gekost. Sowieso was de eerste dag erg lang en voor ons vooral overbodig, omdat we al die duik op de whitsundays achter de rug hadden. Aan het eind van de tweede dag kregen we een toets over de theorie (te makkelijk) en als je daarvoor geslaagd was, ging je op dag 3 en 4 de oceaan in. Dat hebben we ondertussen ook achter de rug en na 4 goed volbrachte duiken (en oefeningen) hebben we ondertussen allemaal onze Open Water Diver license van de SSI binnen :D.We mogennu tot 18 meten diep duiken.Uiteindelijk zijn we 6 dagen op Magnetic Island geweest. Op de laatste dag hebben we nog 2 duiken gemaakt. Nu eindelijk zonder oefeningen en Aziaten (alleen wij 3en en een gids) en dat bevalt al een stuk beter. ik was wel verkouden, dus had behoorlijk wat meer moeite om de druk in mn oren goed te houden. Het was wel weer cool; meerdere stingray's gezien en ook weer mooi koraal. Ook hebben Remko, Lena (zie hieronder)en ik nog een mooie wandelroute gelopen op magnetic island en daar heb ik ook mijn eerste koala gezien. die zat natuurlijk te slapen, maar was toch wel heel leuk om in het echt te zien. Ook hebben we nog met de hele groep een dagje op een ander strand doorgebracht (Horseshoe bay). De laatste 3 dagen hadden we nog een nieuwe loge (Jade uit Engeland reist nog steeds met ons mee); Lena uit Duitsland. Wij hadden plaats over en zij was door haar geld heen en wist niet zo goed wat ze moest, dus die heeft 3 dagen bij ons geslapen. Zij gaat nu weer haar eigen weg, want zij wil in Townsville gaan werken.

Nu zitten we weer in Townsville op dezelfde camping waar we gestaan hebben de dag voordat we naar magnetic island gingen. Dit weekend is hier een groot racespectakel; V8 supercars. Vandaag zijn we een beetje wezen kijken en onderzocht of we misschien ergens naar binnen konden sluipen, maar dat bleek vrij kansloos. Vandaag waren alleen maar testsessies en morgen zijn er kwalificaties en ook al races.Daar gaan we morgen de hele dag heen en 's avonds hebben we daar dan nog een concert. Wordt vast een mooie dag. Lena heeft ondertussen al werk gevonden bij deze races (bij een eetkraam ofzo), dus misschien dat zij nog mooi voor wat eten kan zorgen.

Binnenkort zal er wel weer een nieuwe update komen, maar volgens mij zijn jullie op dit moment helemaal op de hoogte!

Liefs Koen

Coen

Super! Lijkt mij een vette ervaring om eens te duiken in een rif! Hoe diep mag je nu duiken? Ik ben zeer benieuwd naar het vervolg van je verhaal!

Groetjes vanuit een regenachtig Tilburg

Cock

He Koen

Wat leuk om jouw verhalen en de foto's te zien. Je vermaakt je wel goed he? Maar eh... gaat er nou ook nog eens gewerkt worden???? Nee, hoor, geniet maar lekker zolang als je kan.
De vakantie is voor mij nu ook ongeveer begonnen. Ga komende week nog wat werk doen, en dan lekker vrij. We hebben nog geen vakantiebestemming, maar als ik soms die foto's zie, zou ik zo in het vliegtuig naar Australie willen stappen. Denk niet dat dat echt gaat gebeuren...

He, geniet er lekker van!
Cock

Jeroen

He man,
wat stoer zeg, dat duiken! En al die mooie natuur die je ziet, dan zal NL wel weer tegenvallen... maar dat duurt nog 'n tijd. Veel plezier bij het racen!
Groeten,
Jeroen