KoendeGeus.reismee.nl

townsville en start Cairns

Hallo allemaal,

bij deze weer een korte update.

In Townsville zijn we dus naar de V8 supercar race geweest en dat was echt wel top. Denk dat we daar 9.30 waren en toen waren de eerste kwalificaties al bezig. Maken echt een topgeluid die auto's. We hadden natuurlijk geen idee welke teams goed waren, maar we waren natuurlijk sowieso voor Ford (omdat we een ford rijden) en het gaat eigenlijk alleen tussen Ford en Holden. Het Vodafone team reed in dezelfde kleuren als het McLaren team, dus ik was meteen supporter voor hen en Daan had een Jim Bean vlag (gejat), dus die was voor het Jim Bean team. Er waren uiteindelijk meerdere kwalificaties, een hoofdrace (200 km), een minirace en tussen alle races hen werden we entertaint door stuntrijders op motoren of auto's. Uiteindelijk werd het vodafone team 1ste en 4de, dus ik kon nog fijn extra hard juichen. Lena zorgde inderdaad mooi voor wat te eten en drinken, dus dat scheelde ook weer. Aansluitend aan de races was er nog een concert op het terrein en dat was ook nog wel lachen. Veel mensen en best goede muziek.

Een dag later zijn we richting Mission beach gegaan, want daar wilde Jade een skydive doen. Daar 2 dagen geweest, maar er is daar niet veel te doen. Wel mooi, maar ook saai... Jade heeft uiteindelijk ook niet gesprongen omdat ze een beetje ziek was. Daarna zijn we doorgereist naar Cairns. Daar staan we nu 4 dagen op een camping en tot nu toe hebben we het erg naar onze zin hier. Het werk zoeken schiet nog niet echt op. Liggen tot nu toe overdag eigenlijk aan 'de lagoon' en 's avonds is het stappen, want het is hier eigenlijk wel een feeststad. Vandaag willen we waarschijnlijk een beetje gaan uitzoeken wat we eigenlijk allemaal willen gaan doen hier; duiken, cape trip, werken, etc etc... Dan kunnen we misschien wat beter overzien hoelang we hier gaan blijven. 4 augustus zijn we uitgenodigd voor een verjaardagsfeest hier van Annelieke (kennen we nog uit Sydney en de surftrip). Die werkt hier als au pair, dus heeft een mooi huis! Ook zitten hier meerdere mensen uit de begingroep, komt lena hier waarschijnlijk morgen heen en later nog een aantal andere mensen. Het is hier dus wel erg gezellig met iedereen en wat mij betreft blijven we nog wel even!

Binnenkort komt er wel weer een nieuw verhaal en zal binnenkort ook weer proberen wat foto's te plaatsen (al heb ik nog geen een foto van Cairns).

Hoop dat alles in Nederland ook met iedereen goed is en dat het weer daat ook een beetje lekker is. Hier eigenlijk constant 25-27 graden en zon. en voorde mensen die nog op vakantie gaan; een hele goede vakantie gewenst!

liefs Koen

Wim

Jammer dat je geen foto's hebt van al dat spektakel, klinkt erg goed hoor.

(Passen jullie wel op? Vlag jatten, kijken of je naar binnen kan sneaken, heb zelf een idee dat Aussieland best harsch is ;))

Angi

Ha die Koen! Te lang niets van me laten horen. Klinkt allemaal lekker relaxed. Super! Hier is het tijd voor de 4-daagse. Vandaag start van de zomerfeesten. Ik ben net terug van een weekje naar Polen. Nu nog wat samba-muziek maken en dan weer wat werken. Je zit nu vast in het lekkere weer daar in Cairns. Ik ben benieuwd wat voor een werk gaat doen. Barman, fruitman of groenteman??? :-) Have Fun!!

Koen

jep, we letten wel een beetje op.. Ze zijn hier inderdaad vrij hard. Gister heeft Remko een bekeuring van 300 dollar gekregen voor achterin zitten zonder gordel.....

Helma

Hey Koentje!

Je vermaakt je nog steeds opperbest zo te lezen!
Ik kan me nog herinneren dat ik vanuit Cairns zo'n trip heb gedaan met zo'n oude stoomtrein naar prachtige watervallen. Mocht je ook iets cultureels willen doen :-) Maar als ik het zo lees is er al lang geen spat regen gevallen, dus die waterval zal misschien wel een miezirig straaltje zijn, haha. Hier alles ok! Deze week 4 dagen werken en dan op stap in jawel Meppelcity! Have fun! X Helma.