Cairns en Cape Tribulation
Hallo allemaal,
bij deze weer even een update. Sinds de laatste update zijn we nog een aantal dagen in Cairns gebleven met ongeveer dezelfde daginvulling als daarvoor. Overdag liggen bij de Lagoon en 's avonds stappen. Op zondagavond hadden we eerst helaas nog een vervelende ontmoeting met de politie. Daan en ik hadden Jade even naar de stad gebracht, want die had bij een vriendin afgesproken en dan konden wij mooi Remko oppikken die had zitten skypen. Toen we terugreden werden we gevolgd door een politie-auto en na 2 minuten werden we met loeiende sirenes aan de kant gezet. Daan moest blazen (hij reed) en Remko moest ook zijn ID laten zien en die werden allebei ge-checked. Nou bleek Daan gelukkig geen probleem te hebben, ookal had hij wel 1-2 biertjes op en zijn ze daar hier nogal streng op. Remko zat alleen zonder gordel om en dat kost hem 300(!!!!) dollar, dus dat was wel goed balen. 's avonds maar goed wezen stappen om het te vergeten en Remko en ik waren tegen 6.00 thuis...
maandagochtend zijn we toenvertrokken richting Cape tribulation (noordelijk). Dit ligt in het regenwoud en is echt heel mooi. We hebben daar 3 dagen doorgebracht. We hebben mooie stukken gelopen, ook nog echt dwars door het regenwoud niet over paden. Er zitten nogal vervelende planten met weerhaakjes daar weten we nu.... Maar goed het was wel erg mooi. verder heb ik nogaan 'jungle surfen' gedaan. Dat was van boom naar boom tokkelen via platforms. Was minder spannend dan het klinkt, maar het wel wel mooi en leuk. De laatste dag (gisteren) zijn we nog met een bootje meeover de Daintree river gegaan. Daar onze eerste wilde krokodillen gezien (grootste 4.5 m), ook 2 boomslangen en nog watandere leuke beesten. Was wel heel cool om het echt in het wild te zien. Daarna zijn we weer terug naar Cairns gereden (100-150 km). Daar waren we vrij laat terug en we hadden geen zin meer om naar een camping te gaan en alles op te bouwen, dus we zijneen keer naar een hostel gegaan. We zitten nu voor 2 nachten in Gilligans en dat is volgens mij het grootste party-hostel van Australie. We zitten lekker op een 4-persoonskamer, dus dat is wel beter, want dan kunnen we in ieder geval al onze spullen open en bloot laten liggen. Gelukkig zitten we helemaal in de hoek op de 4de verdieping, dus we hebben ook geen last van de muziek (het is ook een van de grotere uitgaansgelegenheden hier in Cairns..). Wel erg fijn om eindelijk weer eens op een normaal bed te slapen!
Morgenochtend moeten we erg vroeg opstaan, want dan moeten we om 7.30 uur bij een boot zijn waarmee we gaan duiken bij het great barrier reef (the Reef Encounter). We hebben vind ik best een mooie deal, want we hebben een trip geboekt voor 2 dagen duiken (6 duiken totaal waarvan 1 een nachtduik) en dan kunnen we de twee dagen daarna op die boot blijven werken tegen eten, accomodatie en nog 2 duiken per dag. Dus dan maken we in ieder geval 10 duiken bij het Reef; heb er ook zeker zin in!
Foto's komen we nog steeds aan, maar zit nu aan een pc, waar de SD-kaartlezer het niet doet, dus dat is een beetje jammer. Maar ze komen vanzelf wel weer een keer!
Hele dikke knuffel aan iedereen!
Top verhaal Koen, je haalt er volgens mij wel het maximale uit :) Dirk en ik vertrekken zo naar de Mont Ventoux en volg week weer 90s (maw niets veranderd hier dus;) gr. M
Cape Tribulation! Daar heb ik ook vrij goede herinneringen aan ;-)
Goed geregeld met de extra duiken in ruil voor een beetje werken op een boot. Jij komt er wel!
enjoy,
Joris
He he dat is erg slim, werken voor kost en inwoning, ehm duik en zeevaring :D
Een vriendin die werkt where the food is, zo kan je het lang volhouden, toppie!
D'r is wel 1 ding veranderd, Schumacher gaat weer rijden!