KoendeGeus.reismee.nl

Alice Springs

Hello Mates,

daar was ik weer en dit keer helemaal vanuit het centrale deelvan Australie; Alice Springs. We zijn zaterdag vertrokken met dus een belg en 2 duitse meisjes en hebben toen eerst boodschappen gedaan, getankt en alles ingeladen en daarna vertrokken richting de Outback. Eerst zijn we nog naar Undara gereden (national park met vulcanoes); daar wilde we nog een tour doen, maar alles was volgeboekt, dus toen hebben we nog wel zelf een kleine wandeling gemaakt. Daarna zijn we doorgereden richting Hughenden en toen hadden we de keuze of 250 km slechte weg of 500 km een wat betere weg. toen dachten we; we nemen de slechte weg wel en doen dan gewoon rustig aan. Dat was een slechte keuze; want vrijwel alles was gravel of slechter, veel loslopende koeien op de wegen daardoor hebben we 4.5 uur over de eerste 180 km gedaan. het was toen donker en daarom hebben we toen een stukje naast de weg maar onze tenten opgezet; echt in the midle of nowhere dus (tussen koeien en kangaroo's). Ook goed opgelet op slangen ed. Vrij op tijd naar bed gegaan; konden toch niets doen en ook vroeg opgestaan (6.00 uur) om km te kunnen maken. De laatste 70 km waren gelukkig een stuk beter en uiteindelijk hebben we die dag in Mount Isa geslapen. een dag later in Tennant Creek en nu zit ik dus in Alice Springs en houden we even een rustdagje. Het is wel even wennen zo in het nieuwe gezeldschap, maar op zich gaat het erg goed. Die belg is een beetje een aparte (echte 'franse' trekjes) en is niet zo heel goed in engels en kan ook niet zo goed autorijden. Die slaapt trouwens in de auto en die duitse meisjes zijn wel oke en daarmee slaap ik in een tent. Daardoor staat die belg denk ik wel een klein beetje buiten de groep, maar ik heb leuk contact met allemaal, dus ik vind het wel prima. De auto is niet echt heel betrouwbaar volgens mij: toen we off road reden zijn we drie keer gestopt omdat we geluiden en geuren niet vertrouwden en we toch weer een aantal dingen wilde checken. Gelukkig rijdt hij nog wel, maar we wilden hem vandaag even een klein beetje laten checken en net op weg naar de garage gingen er nog meer rode lampjes branden. Bleek dat er bij 1 van de injectoren een lek zit/zat waar nogal wat olie uitkwam. Dat is nu gerepareerd en de rest is een beetje bekeken en de verwachting was dat alles wel goed genoeg zal zijn om het vol te houden, dus dat hopen we dan maar... De airco doet het helaas ook niet, dus het is erg warm overdag in de auto. Buitentemperatuur is dan rond de 35 graden en het is gewoon strakblauw. Het blijft ook nog wel lang warm, alleen echt in het begin van de ochtend is het vrij fris (denk ongeveer 8-10 graden).

We hebben de eerste dagen wel vrij veel nieuwe beesten gezien, maar de laatste dagen niet echt meer. Tot nu toe redelijk wat kangaroo's, veel verschillende soorten papagaaien (ed), zebravinkjes, havikken (VEEL), arenden enemoes (eentje was wel heel dicht bij de auto toen hij de weg probeerde over te rennen en besloot toch maar terug te gaan). Ben benieuwd of er nog wat bijkomt. Morgen willen we naar Ayers rock vertrekken en misschien ook naar Kings Canyon. Als we dat niet redden dan doen we dat een dag later. Dan weer terug naar Alice Springs en dan weer kilometers maken richting Darwin. Ik vind Alice Springs nogal saai. Gisteren wel een drankje gedaan en vrij veel zitten ouwehoeren met Australiers, dus dat was wel lachen. Ook mn eerste 'echte' cashgeld verdient. Was een gast die bij de federal police werkte (zit hier heel dichbij een CIA-basis) en buiten de kroeg stond een auto met aanhanger met daarop een bord met allemaal anti-australische kreten en uitspraken. En die gast was daar nogal geirriteerd over en zei dat die auto daar altijd geparkeerd werd om mensen te provoceren. Toen de kroeg dicht ging zei hij tegen me; als je dat bord eraf sloopt krijg je van mij 50 dollar en ik als goed backpacker ben dan natuurlijk niet te beroerd om datte doen. Had dus een erg goedkoop avondje gisteren....

Verder niet echt veel nieuws. Bedankt voor de smsjes en mailtjes! In Nederland ook alles goed? nog bijzonderheden?

Dikke knuffel voor allemaal

Ruben

Vandaal! ;)

Wim

Misschien maar goed dat de airco het niet doet, scheelt een hoop brandstof en zo te lezen komt het zelfs wat nauw kijken. Echt spannend hoor, hebben jullie een manier om eventueel om hulp te vragen als de wagen er onverhoopt mee stopt?

Verder lijkt die Belg het onterechte vooroordeel dan eens wel te bevestigen, als je de meeste mannen de keuze geeft slapen in tent met twee dames of in een auto alleen dan ligt hetgeen jij doet toch wel meer voor de hand :D

Veel plezier en pas goed op jezelf!

Truus Kroeze

Ha Koen

Het klinkt allemaal redelijk spannend en toch ook relaxed. Wat een leven , want waar moet je je nu helemaal druk over maken iedere dag? Eten, drinken , gezelschap en leuke dingen zien, ... oh ja en nog wat geld verdienen misschein. Heerlijk, blijf ervan genieten. Wij genieten hier. Afgelopen zondag samen met je moeder gezellig gegeten en gedronken in onze tuin.

Toi, toi Piet en Truus

Richard

Ha die Koen,

Echt mooie verhalen allemaal. Je maakt een hoop mee, doet veel ervaringen op.
En de foto's zijn aansporend genoeg om de boel zelf eens te gaan bekijken.

Maar kun je al ergens werk vinden als autosloper?

Grt,

Rich