KoendeGeus.reismee.nl

Laatste keer Adelaide, Grampians & great ocean road

Hallo allemaal,

deze keer vanuit melbourne. De laatste dagen Adelaide waren leuk. Naar de Haigh's chocolade factory geweest voor een gratis rondleiding en proeven. De adelaide classic rally was en de auto's stonden nog geen 5 min van ons hostel geparkeerd, dus daar wezen kijken. 300 dikke auto's, dus heb me daar wel even vermaakt. De laatste zaterdagavond nog een keer met de ex-collega's wezen stappen en zondagmorgen (8.00 uur pffff....) de camper wezen ophalen (tox, ex-collega bracht ons, superrelaxed) en terug naar het hostel gereden, alles ingeladen en op weg met Damian, Marina (frans stel), Femke en wij. De camper was een grote luxe 6 pp relocation-camper. Dat wil zeggen dat hij naar Melbourne gebracht moest worden (in 3 dagen) en dat wij maar 25 dollar per dag hoefden te betalen. Heel goedkoop dus en de camper had TV, magnetron, douche, toilet en 3 2-persoonsbedden. meteen naar de Grampians gereden (national park) en daar de Mckenzie watervallen bekeken. Was erg mooi; wel veel trappen gelopen. En met de camper waren het wel smalle weggetjes (3.5 meter hoog en meer dan 7 meter lang). Overnacht in Halls Gap, wat midden in de Grampians ligt. Daar waren erg veel kangaroo's; blijft leuk en het was gewoon een hele mooie locatie.

De dag daarna richting the great ocean road gereden. Eerst nog gestopt bij de Tower Hill, natuurgebied in een oude vulkaankrater. Daar een walk naar de top gemaakt met Damian, terwijl de dames een makkelijke walk deden. Was mooi en nog een black walliby gezien, emoes en 2 koala's. Vervolgens echt de Great ocean road op en dat was gewoon echt heel erg mooi. Als eerste gestopt bijde bay of Islands en dat vond ik erg indrukwekkend en echt wel een van de mooiste dingen die ik in Australie heb gezien. vervolgens de weg blijven rijden en gestopt bij alle belangrijke dingen (niet overal, omdat we toch een tijdsbeperking hadden); london bridge, Loch ard gorge, Twelve Apostles, etc etc. Het was allemaal gewoon supermooi!! Vanaf Adelaide heb je de eerste helft van de great ocean road veel lookouts waar je kan stoppen om van de uitzichten te genieten en het tweede gedeelte is meet genieten van de uitzichten terwijl je rijdt. Nog gestopt bij Kenneth river waar een grote populatie koala's zit. We waren daar rond 18.15 en we hebben inderdaad veel koala's gespot (stuk of 10) en de meesten waren ook actief. Eén met een kleintje op haar rug/buik, was erg leuk om te zien. Ook langs de weg nog een Echidna gezien. Daar waren we al zolang naar op zoek. De kans is het grootst om ze op kangaroo island te zien, maar dat hadden wij dus niet.

Uiteindelijk in Lorne op zoek naar een camping (waren al een paar dicht), maar we vonden het te duur, dus uiteindelijk op een parkeerplaats vlak bij het strand geslapen, wat uiteindelijk een toplocatie was. We hadden toiletten om de hoek, geluid van de zee op de achtergrond en surfers in de morgen; erg geslaagd. Toen vertrokken, want de camper moest om 15.00 worden afgeleverd. Nog gestopt in Torquay, waar fabrieken van alle grote surfmerken zitten (Billabong, Rip curl, O'neill, Reef, etc etc) en waar ook outlets zijn. Wij hebben niets gekocht, maar de fransen wel. Toen doorgereden naar Melbourne city, naar een hostel om eerst al onze spullen te droppen. Melbourne is toch duidelijk nog wel een stuk groter dan Adelaide en Perth en is erg druk. Ook heb je hier de befaamde 'hookturn'. Om rechtaf te gaan op een kruising moet je links voorsorteren en dan kan je rijden als de lichten voor het verkeer in de straat waar je in wil rijden op groen gaat. Even wennen dus. maar goed, alles goedgegaan en samen met Damian de camper teruggebracht. Om 15.05 reden we het terrein op. Alles in orde en toen terug naar het hostel. Daar waren we 17.00 uur dus niet veel meer gedaan. 's avonds een beetje rondgelopen en vandaag pas echt op pad gegaan. Maar Melbourne bewaar ik voor mn volgende verhaal.

Een hele dikke knuffel voor allemaal en jullie horen wel weer van me! En bedankt voor de updates uit Nederland (V479 ;)).

Martin

Jo Koen!

Die foto's zien er weer schitterend uit! Wat vet ziet dat er allemaal uit! Ook je verhaal is weer leuk om te lezen!

Hier gaat alles ook prima!

Have fun!

Richard vB

Hai Koen,

Hookturn... betekent dat dan dat vanuit 3 straten de gegadigden met z'n allen die 4e straat in scheuren :s
Daar gaan we dan voorlopig maar eens even niet motorrijden (ben bezig met m'n A-papiertje).

Neem de tijd om al dat moois te bewonderen.

Grtn