KoendeGeus.reismee.nl

eind sydney

hey hey,
hier de laatste update vanuit sydney op de dag dat we naar nieuw zeeland gaan vertrekken. We hebben hier goede laatste dagen gehad. Na het wildlife park, skytower zijn we ook nog naar Manly geweest. Is erg mooi daar en een erg gezellige sfeer! Verder zijn we naar het olympic park geweest waar we even hebben rondgelopen om daarna naar een factory outlet te gaan waar ik nog een polo heb gekocht. Daarnaast hebben we ons een beetje klaargemaakt voor Nieuw zeeland, heb nog 2 vaccinaties meer gehaald en zo zijn we er eigenlijk wel klaar voor. Nu nog even wasjes draaien, opruimen, pakken en dan met de shuttle-bus naar het vliegveld. Hopelijk zien we daan voor die tijd nog, want die moet vandaag in sydney aankomen, als hij vannacht al niet is aangekomen. Sabine vliegt trouwens een uur eerder dan ik, omdat ik mn vlucht al eerder had geboekt, dus ik moet hier op het vliegveld een uur extra wachten en sabine en Auckland.
Verder hebben we natuurlijk ook een spectaculaire jaarwisseling achter de rug. We wilde naar de botanische tuinen om naar het vuurwerk te kijken. Het klassieke punt met uitzicht op de harbour bridge en daarvoor het opera house. Er was daar plaats voor 20.000 pp en daarna zouden de poorten dichtgaan. Om 10.00 zou het park opengaan, dus daar wilden we eerst om die tijd heengaan met een groep(je). Toen zagen we echter op het nieuws dat er al mensen voor de deuren campeerden en we hoorden van anderen dat ze 7.00-8.00 al gingen. Toen zijn we ook maar wat eerder gegaan (9.00 uur) en dat was waarschijnlijk maar goed. De rij was echt superlang en uiteindelijk waren we 12.15 uur binnen. We hadden een behoorlijk goede plek. Een goede plek is vrij lastig te vinden door de bomen, maar onze plek was echt wel behoorlijk goed. Toen dus de hele dag in het park gehangen en het gewoon gezellig gehad. We waren met Kevin, Maria, Lisa (ex-collega's uit Adelaide) en Florian (vriend van Lisa). Annelieke zat ook bij ons en die was weer met huisgenoten en andere vrienden, dus we hadden een grote groep. Om 9.00 uur was er al vuurwerk. Voor de kinderen en wat minder groot (niet van de harbour bridge), maar was toch al behoorlijk spectaculair. Het is vooral vet dat er van verschillende plaatsen vuurwerk wordt afgestoken; van pantons op het water, darling harbour, van de wolkenkrabbers, etc. Om 24.00 was het echte grote werk. Het laatste uur werd er elk kwartier al wat afgestoken om iedereen in de stemming te krijgen. Het grote vuurwerk was echt super, maar de meesten zullen het ook op het nieuws gezien hebben. Was echt heel cool om daar te zijn waar de hele wereld naar kijkt en als eerste grote stad het nieuwe jaar in te gaan. Een vriendin van Sabine zit in Amerika en die was gewoon 16 uur later... Na het vuurwerk zijn we terug naar het appartement gegaan met dezelfde groep. Sabine was helaas ziek (geen druppel alcohol op); waarschijnlijk van de hitte en de hele dag wachten en te weinig gedronken, dus dat was wel jammer. Zij ging dus meteen naar bed, maar met de rest hebben we een tijd op het balkon gezeten. Bekz en Cameron (onze roomies) kwamen rond 3.30 thuis en kwamen er ook gezellig bij. Die gingen trouwens 5.30 weer weg naar een feestje (!!). Kevin bleef hier slapen en ik dook toen ook mn bedje in. Nieuwjaarsdag hadden we een bbq hier in het app met vrienden van Bekz en cameron; was ook gezellig en toen 's avonds iets eerder dan normaal naar bed gegaan. Gisteren onze laatste dag gehad hier. De laatste voorbereidingen voor NZ getroffen. 's avonds naar het hostel gegaan waar Kevin, Lisa en Florian zaten. En daarna gaan stappen in Kings cross (ook met Maria, Paulina (vriendin van Sabine uit Duitsland) en nog wat meer). Later kwamen bekz en cameron ook nog en die kende weer portiers waardoor we ergens gratis naar binnen konden en ook nog wat gratis drankjes kregen. Was een erg geslaagde avond (ben een beetje brak terwijl ik dit schrijf) en samen met cameron en bekz een taxi terug genomen. Nu ga ik dus zo maar pakken en dan zijn we klaar voor het volgende hoofdstuk. Heb echt zin in nieuw zeeland. We hebben we Stray bus geboekt en daarmee hebben we vervoer door heel nieuw zeeland. Het is meer dan vervoer, want de bus neemt je ook naar alle toeristische dingen, regelt accomodatie, activiteiten, etc etc. Het is een hop on hop off principe en de tour die we hebben is in totaal (zonder extra hop off) 21 dagen. We hebben rond de 40 dagen, dus we kunnen mooi rustig aan doen als we het ergens mooi vinden. We komen trouwens rond 24.00 aan, dus dat is niet echt handig. Maar we hebben al wel een hostel voor de eerste twee dagen in Auckland. Daarna gaan we met Stray 2-3 dagen naar Bay of Island (noordelijk van Auckland), dan nog een volle dag auckland en dan vertrekken we echt met onze tour. Wordt top!
Dan wilde ik gaan afsluiten door iedereen nogmaals een super goed 2010 te wensen!! Bedankt voor alle sms-jes en ik hoop iedereen in 2010 weer te zien!
Dikke knuffel!!!!

Arthur

Hoi Koen, Allereerst een heel gelukkig en gezond 2010. Na een lange tijd weer eens kort berichtje van mij uit een besneewd Westendorp. Ondanks dat ik niet vaak gereageerd heb heb ik vrijwel altijd je verhalen gelezen en je prachtige foto's bekeken. Ik kan niet anders zeggen dat je een prachtige, never to forget, reis achter de rug hebt. En dan nu je trip naar NZ. Goede keus, echt een prachtige bestemming. Ik ben benieuwd naar je verhalen. Dikke knuffel, Arthur

Annika

Heey!! Fijn te lezen dat je m'n homies hebt geentertaind, haha! Tot over een paar weken & veel plezier in NZ! xx

Marten

Hi Koen,
Heb inderdaad Sydney op het 4 uur journaal gezien, zag er spectaculair uit. Wij hebben de avond doorgebracht bij Marieke&Dirk en daarna good old Tivoli. Heel veel plezier in NZ !