NZ; zuideiland vervolg
Hallo allemaal,
daar was ik weer; weer terug in Queenstown na een rondje zuid. De bungy-jump van 134 meter was echt helemaal top. Was eng, maar minder dan ik had verwacht. Ook was het springen zelf minder eng, maar de eerste seconden..... Je hebt een vrije val van ongeveer 6-8 seconden en dat is toch best lang als je tussen de bergen richting een rivier valt. Video uploaden lukte helaas niet. Staat alleen een korte video van 5 seconden op mn facebook.
Na helaas afscheid te hebben genomen van Darren (die nu weer in Engeland is) zijn we onderweg gegaan naar Milford sound. Dat is een van de fjorden hier in het zuiden. Het was echt supermooi. De rit erheen was al erg mooi en eenmaal daar aangekomen hebben we een cruise gedaan. Was echt heel mooi; ook weer dolfijnen en zeehonden gezien. De bergen om het fjord waren ongeveer 2000m hoog en er lag sneeuw. Op de weg terug nog gestopt en nog even in de sneeuw gelopen, dus ik heb dit jaar toch ook nog wat gehad; ook nog wat sneeuwballen gegooid. Na overnacht te hebben in bluff's camp (ook mooi, maar helaas veel sandflies) onderweg gegaan naar invercargill, waar we mensen hebben afgezet en daarna met de ferry naar stewart island gegaan. Ook daar was het erg mooi, maar we hadden helaas wel 3 dagen bewolking. We hebben weer veel gelopen daar en met de watertaxi naar ulva island geweest wat eigenlijk een vogelreservaat is. Er zijn daar geen roofdieren en dus erg veel en bijzondere vogels. Ik wilde er eigenlijk ook nog een mountainbike huren, maar omdat alles national park is mag je nergens van de weg af/off road. En ze hebben op stewart island maar 23-26 km verharde weg, dus dat heb ik maar niet gedaan. De essentie van mountainbiken is toch off road gaan. Elke avond gingen we bij de pier pinquins spotten en elke avond succesvol. Nog wel geprobeerd om ook een kiwi te vinden, maar dat is helaas niet gelukt.
Na stewart island onderweg gegaan naar Dunedin (de 3na grootste stad van Nieuw zeeland). Onderweg erg mooie stops gehad, nog een grote zeeleeuw gezien. Dunedin was oke. Daar Jeanette weer ontmoet en uitgeweest. Na 1 nacht alweer vertrokken, omdat we het hostel in queenstown al geboekt hadden. Anders had ik graag langer willen blijven, omdat daar vlakbij een albatros-kolonie is (de enige op het vaste land ter wereld) en ook bijzondere pinquins te vinden zijn. Nu dus weer in Queenstown en dat bevalt nog steeds erg goed. Gisteren weer frisbee-golf gespeeld (we worden al een stuk beter). Verder nog maar even bekijken wat we hier doen en de 12de onderweg naar christchurch. We willen ook nog 2 dagen naar Kakoura (boven christchurch) en dan zit NZ er bijna op. Sabine de 19de naar brisbane en ik de 21 ste naar Sydney. Ik begin ondertussen in mn loney-planet van zuid-oost azie te lezen.
Hoop dat in Nederland ook nog alles met iedereen goed gaat. Succes met alle bezigheden in ieder geval. Dikke knuffel!
liefs Koen
Hi Koen, klinkt goed, ik woon nu zelfs aan een fjord ! :)
hoe lang blijf je nog in NZ? gr M
Haj Koen! Klinkt allemaal erg mooi en bijzonder. Super! Wat heb je inmiddels gelezen over Z.O. Azië? Waar ga je na Sydney naartoe?
Have fun and be SAFE!!
Angi