Koh tao; oude bekenden, strand, feest en duiken
Hallo allemaal,
het is weer even geleden, maar als je moet kiezen tussen op het strand liggen of in een warm internetcafe je blog updaten, dan is de keuze vrij snel gemaakt. Vandaag echter een uitzondering, omdat het nu toch echt wel tijd wordt.
Vanuit Bangkok dus met de nachtbus vertrokken naar Chumphon om vanaf daar met de ferry naar Koh Tao te gaan. In de bus heb ik misschien 1 uur geslapen (blijft nog steeds lastig voor me tijdens reizen) en om 6.00 in Chumphon aangekomen. Een uur later met de ferry en om 9.00 dan eindelijk op mijn eerste eilandje in het zuiden van Thailand. In de bus nog een duits meisje ontmoet die eigenlijk meteen door zou gaan naar Koh Phangan, maar die besloot om toch Koh tao even voor een dag te bekijken. Guesthouse/bungelow gezochtwat erg lastig was. het jaarlijkse Koh tao festival was en vrijwel alles zat vol of was heel duur (bungelows die 1200-1600 vragen ipv 400-800). Uiteindelijk na 1.5 uur rondgelopen te hebben gelukkig toch wat gevonden. gedouched en het strand op; heerlijk om weer te doen. Het water is hier echt warm; 30 graden, dus eigenlijk niet echt heel verfrissend maar wel lekker om een tijd in het ondiepe gedeelte te liggen en met mensen te ouwehoeren. Dean/Daan (van mn begingroep oz) was hier ook, dus hem opgezocht en eigenlijk 's avonds mee opgetrokken. natuurlijk het festival bezocht. Het was wel oke, maar niet zo goed als je zou denken voor een jaarlijks festival. de 3de dag een scooter gehuurd met Dean en Ilse (nederlands meisje) en nar shark bay gereden (eiland is 22 km lang, dus dat was toch wel10 min). Daar bij een uitkijkpunt gegeten en gedronken. Was erg mooi en je zag een mooi strand waar we heen wilden rijden. De weg werd echter dramatisch en off road, dus Ilse ging terug, maar wij natuurlijk wel gewoon door. Had gelukkig een scooter met behoorlijk wat power (en een dramatische wegligging), want we hadden op een gegeven moment een weg dat Dean zijn scooter moest duwen, omdat die er niet tegenop kwam en naar beneden was de achterrem volledig inhouden en dan nog bijremmen met de voorrem. Maar goed, erg mooi strand, dus daar een tijd gelegen. Toen terug richting ons dorpje. Ging dean helaas nog onderuit toen we weer naar boven moesen. been en arm open en scooter gekrast (4000 baht...). Die was er dus wel klaar mee. Ik nog naar een uitkijkpunt aan de andere kant van het eiland gereden en aan het eind van de dag waarschijnlijk wel iedere verharde weg gehad. Was leuk om allemaal te zien en weer een keertje zelf te rijden. Mijn plan was eigenlijk na een paar dagen de andere eilanden hier te bekijken. toen ik voor Koh Phangan ging kijken zat echter al heel veel accomodatie vol en ook duur in verband met de komende full moon party. Toen maar besloten gewoon hier te blijven. Hier een prima strand, moet hier wat minder toeristisch zijn, maar vind het al genoeg hier, en leuke mensen. uiteindelijk dus al die tijd hier gebleven. Ondertussen veel mensen leren kennen en een mooie tijd gehad. Ook weer veel oude bekenden trouwens; Marcel (ook van de begingroep), Olli (collega adelaide en lift van gehad van melbourne naar canberra), Steph en Sarah (chiang mai en laos), Lucienne (mee gereist in NZ), etc. Erg leuk. Eigenlijk iedere avond naar een bar op het strand waar ze erg coole vuurshows geven. Natuurlijk geen foto's van, maar wie weet komt dat nog. En zo eigenlijk de tijd doorgebracht. overdag op het strand, 's avonds met bekenden eten en 's avonds een drankje of bucketje ;). Ook nog een avond met een groep naar een ladyboy show geweest. Was wazig, maar ook erg gelachen. En was gratis ;). Nu is het de 30ste en de dag van de full moon party op Koh Phangan. Over 2.5 uur pak ik met wat bekenden de full moon party boaten kom rond 20.00 aan in het feestgebied. dan maar helemaal gaan kijken wat er gaat gebeuren. Tussen de 10.000-30.000 mensen moeten daar een feestje aan het bouwen zijn, dus dat moet gezellig worden. Morgenochtend om 8.30 pak ik dan de boot terug en dan zal het wel bijslapen hier worden..
Daarna moet ik eigenlijk zo snel mogelijk vertrekken aangezien mijn visum de 1ste verloopt. Waarschijnlijk ga ik het dus niet redden om op tijd het land uit te zijn, maar dat komt ook wel weer goed. Waarschijnlijk een bepaald bedrag betalen voor iedere dag te laat. Ik wil vanaf hier naar Kuala Lumpur en dat is ongeveer een 25uur durende reis... En ik moet da vertrekken met een nachtboot en die vertrekt blijkbaar niet iedere dag, want kon het nog niet boeken. Wanneer ik dus echt vertrek is nog even afwachten, maar denk zelf de 1ste. Nog maar minder dan 3 weken, dus moet nog even goed genieten. Gisteren twee duiken gedaan hier (met marcel). Het was zeker niet zo mooi als mijn duikentot nu toe, maar ben toch wel blij dat ik het gedaan heb. Was een tijd geleden en toch wel weer interessant en wel mooi in scholen vissen gezwommen en veel barracuda's gezien. Marcel zei dat het in Koh phi phi beter was (mijn bestemming na malaysie), dus misschien dat ik daar wel weer ga duiken.
Ik ga me nu dus klaarmaken voor de full moon party. En ja, ik ga voorzichtig doen, oppassen voor drugs (in drank), glas op het strand, etc. Ga er gewoon een goede tijd hebben! Hoop dat alles in Nederland nog lekker loopt en bestellen jullie vast goed weer voor over 3 weken?
dikke knuffel!!
ps. foto's volgen wanneer ik betere/snellere faciliteiten heb
ps2. @marten; ben blij dat je in het buitenland niet veranderd en nog steeds je spullen verliest (en terug vindt..).
Hey Koentje!
Full moon party heb ik jaren geleden net gemist, maar moet echt supertof zijn! Ik ga bijna voor een maandje op vakantie naar Suriname. Ik groei goed, dus nu kan het nog! Even lekker genieten! Zin in!
Have fun!
Lfs, Helma.
He ouwe wereldreiziger!
Full-moon party, leuk zeg. Echt massaal wordt dat.. dat zal wel 'écht feesten' zijn.. kunnen we in NL nog wat van leren waarschijnlijk! Geniet ervan.
Je ziet wel heel veel zeg, en komt wel op heel veel verschillende plekken. Grote kans dat bij thuiskomst nazorg is vereist.. voor psychologische begeleiding ben ik beschikbaar ;)
Leuk om je snel weer te zien.
Veel plezier nog 'on the other side'.
Take care!
van wie heb je dat nu weer gehoord :)
veel plezier op het feest man!
ziet er goed uit koen!! mooi dat het nog een beetje goed verloopt!!
NZ is ook helemaal geweldig, je had gelijk!!
groetjes Remko